TWITTER DOBRA DRŽAVA

FACEBOOK DOBRA DRŽAVA

 • 20.05.2024 0 Komentarji
  Slovesnost v Trzinu

  Dr. Uroš Lipušček se je udeležil proslave Združenja za vrednote NOB Občine Trzin na kateri je bil tudi slavnostni govornik. 

  Preverite več

Ostale aktualne novice

Koledar dogodkov

 • 20.05.2024 0 Komentarji
  Slovesnost v Trzinu

  Dr. Uroš Lipušček se je udeležil proslave Združenja za vrednote NOB Občine Trzin na kateri je bil tudi slavnostni govornik. 

  Preverite več
 • 09.05.2024 - Dobra država 0 Komentarji
  DeSUS in Dobra država na evropske volitve z največ zbranimi podpisi podpore

  Prvi dan volilne kampanje za evropske volitve, ki je tudi praznik Evrope in dneva zmage, smo z rekordno podporo kar 2017 podpisov volivk in volivcev uradno vložili listo kandidatov za volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Ponosni smo, da se v volilni boj podajamo z odlično listo kandidatk in kandidatov raznolikih strokovnih profilov, katere nosilec je priznani slovenski publicist, novinar, politolog in zgodovinar dr. Uroš Lipušček. Poleg njega so na listi ne le kandidati strank DeSUS in Dobra država, temveč tudi predstavniki civilne družbe, ki v politiki razuma in miru vidijo priložnost za pozitivne družbene spremembe v smeri večje solidarnosti, pravičnosti in odgovornosti.

  Preverite več
 • 30.04.2024 - Dobra Država 0 Komentarji
  Zbranih 1700 podpisov za volitve v Evropski Parlament

  Vsem podpornikom Dr. Uroša Lipuščka, prijateljem, članom Desusa in Dobre Države ter ostalim državljanom se iskreno zahvaljujemo, kajti uspelo nam je v relativno kratkem času zbrati več kot zadostno število podpor državljanov, da lahko naša lista nastopi na volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski Parlament. Iskrena vam hvala.

  Preverite več
 • 20.02.2022 - Dobra država 0 Komentarji
  Zbiranje podpisov podpore državljanov

  Vse ljudi dobre volje, ki si želijo sodobno Slovenijo brez delitev, brez žalitev, brez korupcije, z več optimizma, spoštovanja vabimo k podpisu podpore za nastop na volitvah v Državni zbor.

  Preverite več

Kdo smo

Temelji Dobre države slonijo na odpravljanju vpliva škodljivih, neformalnih institucij, ki generirajo koruptivne prakse, sledenju in odkrivanju spornih denarnih tokov v škodo javnega interesa, minimiziranju anomalij, ki dnevno požirajo razpoložljiva javna sredstva. Odgovor je v transparentnem in sodobnem upravljanju države, ki sledi trendom, okoliščinam in izkušnjam na globalni ravni v povezavi s specifičnostjo Slovenije


Dobra država je združenje svobodomiselnih ljudi, ki se zavzemajo za edini pravi cilj delovanja države: kakovost življenja vseh državljanov ne glede na njihova svetovnonazorska, ideološka, verska, politična ali druga prepričanja.

Dobra država presega dosedanje politične vzorce, prakse in delitve, ki škodujejo Sloveniji in povzročajo neustvarjalno, negativno, včasih celo sovražno vzdušje. Dobra država se ne bo usmerila v neargumentirano politično ali celo osebno diskreditacijo drugače mislečih

Več o nas