Postanite član Dobre države

Član stranke postanete, ko nam pošljete podpisano spodaj pripeto izjavo.

Če slučajno nimate možnosti tiskanja pristopne izjave, vam jo pošljemo po pošti na naslov, ki ga boste navedli v sporočilu, ki ga pošljete na e naslov info@dobradrzava.si.

Za sodobno Slovenijo brez koruptivnih elit

Dobra država je odgovor na ugrabljeno državo. Teoretična podlaga za »dobro državo« je dejansko delovanje pravne države, ki jo v tem trenutku ovirajo slabe, neformalne institucije, pri katerih izpostavljamo korupcijo v najširšem smislu, elitne dogovore, zlorabo oblasti ter klientelizem. 


Preprosto povedano: pri »dobri državi« gre za državo (in seveda politike), ki je toliko pogumna, da se upre velikemu kapitalu, skušnjavam, in kljub vsem pritiskom lobijev dela za dobro ljudi, državljanov in okolja v katerem živimo.


Rešitev iz sedanjega stagnacijskega labirinta je večstopenjska: najprej je potrebno v temeljih prevetriti sisteme delovanja države, slabe tudi nadomestiti z novimi in ne samo navideznim krpanjem neučinkovitosti, minimizirati korupcijska tveganja in prakse, določiti jasna področja razmejitve javnega in zasebnega interesa, poskrbeti za spoštovanje pravil z jasno definiranimi odgovornostmi in posledicami napačnega ravnanja.

Programska platforma stranke

Prenesi pdf

Predsednik stranke

Smiljan Mekicar

Rojen 24. 10. 1969 v Murski Soboti, po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike, od leta 2004 živi in dela v Ljubljani. Je poročen in oče dveh otrok.

.

Je aktivni športnik na področju namiznega tenisa. Uspešen podjetnik v mladosti, z bogatimi izkušnjami v medijih, marketingu in turizmu, sedaj že 17 let zaposlen v državni upravi, najprej na ministrstvu za gospodarstvo, na področju elektronskih komunikacijah, trenutno na ministrstvu za zdravje, kot sekretar, vodja projektov in strokovnjak za medicinsko opremo.

 

V preteklosti je deloval v različnih strokovnih delovnih telesih Evropske Komisije ter si pridobil bogate mednarodne izkušnje in veliko znanja. Na ministrstvu za zdravje vodi najzahtevnejše projekte investicij in javnih naročil na področju medicinske opreme za slovenske bolnišnice.

 

S politiko na lokalni ravni se je prvič srečal leta 2004, med drugim je bil tudi predsednik četrtne skupnosti Črnuče v mestni občini Ljubljana. V letu 2017 je bil med ustanovnimi člani stranke Dobra država, leta 2018 je bil kandidat Dobre države za župana Ljubljane. Do danes je bil predsednik sveta stranke Dobra država.

Organi stranke

Svet stranke:

Dr. Jaka Vadnjal

 

Podpredsedniki stranke:

Natalija Tripković, dr. Silvester Lipošek, Adrijana Krajnc Vasović

 

Generalni sekretar:

Gregor Vovk Petrovski

Funkcija

Ime Priimek

Funkcija

Ime Priimek

Funkcija

Ime Priimek

Funkcija

Ime Priimek

Funkcija

Ime Priimek

Funkcija

Ime Priimek

Dr Bojan Dobovšek predsednik stranke Dobra država - nagovor

Anton Habjanič - govor na kongresu Dobre države

Jaka Vadnjal - govor na kongresu Dobre države

Mirko Miklavčič - govor na kongresu Dobre države

Vojko Volk - govor na kongresu Dobre države

Zvonko Ivanušič - govor na kongresu Dobre države

Naslov: Dobra državaTomšičeva 11000 Ljubljana

E-pošta: dd.stranka@gmail.com

Telefon: +386 41 791 004

ID za DDV: 28254465

TRR: SI56 1910 0001 1438 585