Program »Evropa Evropejcem« 

Za varno, samozavestno Evropo z manj birokracije, manj populizma in aktivnejšo vlogo Slovenije

1. 

Večja aktivnost Slovenije v organih EU

2.

Omejitev od ljudi odtujene evropske birokracije

3.

Dejanska »Evropa brez meja« ob krepitvi zaščite zunanjih meja

4.

Ekološka presoja projektov financiranih iz EU proračuna

5.

Nekoruptivno 
razporejanje sredstev evropskega proračuna

6.

Ukinitev nesorazmernih 
privilegijev »evrokratov«,

7.

Imenovanje kredibilnih vodij ključnih evropskih institucij

8.

Spoštovanje pravnega reda in enakopravna obravnava držav članic

9.

Samozavestnejša 
zunanja politika EU

10.

Migracijska politika, ki upošteva zmožnosti članic ob zagotavljanju 
humanosti

1. Peter Golob

Nosilec liste stranke Dobra država

Peter Golob je bil rojen v Šempetru pri Gorici, star je 45 let, diplomirani pravnik in dolgoletni diplomat. Je vztrajen in brez dlake na jeziku. Zaradi njegovega odločnega razkrivanja nezakonitosti v javni upravi in upiranja političnim elitam sta ga levi in desni politični establišment že večkrat poskušala utišati, a se je vsakokrat uspešno uprl. Bil je vice konzul v Zagrebu, slovenski delegat v delovni skupini Sveta EU za zahodni Balkan (COWEB) v Bruslju, svetoval potrošnikom v ZPS, nabiral pravniške izkušnje v odvetniški pisarni in na sodišču, trenutno pa je na ministrstvu za zunanje zadeve zadolžen za politične odnose s Kitajsko. 

Govori več tujih jezikov. Ima izkušnje, znanje, predvsem pa pogum in pozna pasti spolitizirane birokracije. Je poročen in oče petih otrok ter ljubitelj adrenalinskih športov. Mlade poziva, da pogumno dvignejo svoj glas in si izborijo svojo prihodnost!

2. Mag. Natalija Tripković

Rojena 30. 9. 1975. Magistrica upravnih ved s širokim spektrom izkušenj v različnih segmentih državne uprave. To je z vseh vidikov spoznavala ob delu v Kabinetu predsednika vlade, Uradu predsednika vlade, na ministrstvu za finance. 

Trenutno je zaposlena na ministrstvu za zdravje, kjer je zadolžena za strokovne, koordinacijske in organizacijske naloge na področju bilateralnega sodelovanja, pripravo strokovnih dokumentov, organizacijo mednarodnih srečanj, srečanj ministrov in drugih predstavnikov ministrstva z diplomatskih osebjem drugih držav.


3. Smiljan Mekicar

Rojen 24. 10. 1969 v Murski Soboti, univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike po izobrazbi, zaposlen kot sekretar na Ministrstvu za zdravje. Aktivni športnik, uspešen in nagrajen podjetnik, z večletnimi izkušnjami v medijih, marketingu in turizmu ter sedaj že 13 letnimi v državni upravi, na ministrstvu za gospodarstvo, elektronskih komunikacijah in zdravstvu.

Aktivno deloval v različnih strokovnih delovnih telesih Evropske Komisije ter si pridobil bogate mednarodne izkušnje in veliko znanja. Strokovnjak projektnega vodenja za najzahtevnejše projekte investicij in javnih naročil. Pri vodenju Četrtne skupnosti Črnuče je uspešno premagal strankarske ovire, se posvetil potrebam prebivalcev in skupnim projektom skupnosti, ki omogočajo višjo kakovost življenja vseh.


4. Mateja Čadež

Rojena leta 1975. Po končani Gimnaziji v Kranju je leta 2003 diplomirala na ekonomski fakulteti v Ljubljani. Podjetnica, mama dveh najstnikov in žena. 

Aktivna državljanka, ki za dobro Slovenije ni vrgla puške v koruzo. Po duši človek, ki verjame v dobro in dela dobro. Ker mi ni vseeno v kakšni državi živimo in kakšno Evropo soustvarjamo slovenski državljani sem se z veseljem vključila v stranko Dobra država in ponosno sprejela kandidaturo na listi za evropski parlament. 

5. Igor Gobec

Rojen 3. 9.1966 v Celju. Obiskoval je srednjo kmetijsko šolo v Šentjurju. Zaključil študij na EPF Maribor in pridobil naziv univerzitetni diplomirani ekonomist. Zaposlen je bil v večih podjetjih,med drugim je pet let delal v tujini.

Od leta 2001 ima lastno podjetje, ki se ukvarja z zunanjo trgovino, računovodstvom in vodenjem projektov.

6. Simona Leskovec

Stara 53 let in mama dveh študentov. Pred 30-imi leti jo je pot pripeljala v Ljubljano, saj v manjšem kraju na Štajerskem ni bilo veliko možnosti za službo. Vse od takrat je zaposlena na Biotehniški fakulteti, kjer sodeluje pri izvedbi praktičnega pedagoškega procesa in raziskovalnem delu.

V prostem času rada veliko bere, že dolgo aktivna kot prostovoljka v športnih društvih. Pomaga pri organizaciji tekmovanj in različnih administrativnih delih.

7. Mag. Tilen Majnardi

Rojen 9. 9. 1972 v Ljubljani. Je magister ekonomskih znanost s področja mednarodne ekonomije. Že med podiplomskim študijem na Ekonomski fakulteti je bil novinar oddaje 24 ur na takrat novoustanovljeni komercialni televiziji POP TV, kjer je pokrival gospodarska vprašanja. Zatem je opravljal delo vodje kabineta ministrstva za finance, iz državne uprave pa se je odpravil v gospodarstvo in 6 let opravljal delo vodje korporativnega komuniciranja v družbi Hit, d. d., med drugim je bil tudi vodja destinacije Kranjska gora znotraj skupine Hit. Zadnja leta se ukvarja predvsem s projekti promocijskega konzorcija, ki ga je so-ustanovil na poti v samostojno podjetniško pot.

Kot velik smučarski navdušenec je vrsto let sodeloval pri organizaciji tekem za Pokal Vitranc, kjer je bil znotraj organizacijskega komiteja vodja spremljevalnih prireditev. Je poročen in oče štiriletne hčerke.

8. Urška Makovec

Rojena 2. 3. 1981. V Miklavžu na Dravskem polju živi od rojstva. Po osnovni izobrazbi je profesorica nemškega jezika in je diplomirala na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Svojo poslovno pot je začela v začetku leta 2009. Dosedanje delovne izkušnje je nabirala na različnih delovnih področjih in sicer, na medijskem, marketinškem, finančnem in zdravstvenem, kjer trenutno deluje, in sicer kot tržnica/svetovalka za zavarovalne produkte največje zdravstvene zavarovalnice v Sloveniji. 

Pridobljeno ima licenco Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje zavarovalniških poslov, certifikat »Business coachinga za top managerje«, certifikat »Vodja kot trener&coach« in certifikat »Odličnost v prodaji s poudarkom na reševanju ugovorov in osnove mentorstva«. Je družbeno zelo odgovorna oseba, kar se kaže pri njeni aktivnosti v domačem okolju, saj je prostovoljno sodelovala pri projektu rekonstrukcije Rimskih gomil v Miklavžu na Dravskem polju.