Bojan Dobovšek, lokalne volitve, Smiljan Mekicar, Janković, korupcija

Vmešavanje verskih voditeljev v kampanjo za župana Ljubljane je nesprejemljivo

Po zlorabah javnih sredstev, glasila Mestne občine Ljubljana za promocijo domnevno »najuspešnejšega« župana Ljubljane, so se v kampanjo za ohranitev obstoječe oblasti v Ljubljani, poleg obstoječih z županom politično-poslovno-osebno povezanih oseb, vmešali verski voditelji, ki so pozabili na ustavno ločitev cerkve od države ter samo-promovirano zavezanost vsem vernikom...

7. člen Ustave Republike Slovenije jasno loči cerkev od države. Zato je javna podpora cerkvenih dostojanstvenikov obstoječemu županu (izjave so navede v predvolilnem glasilu Liste Zorana Jankovića) milo rečeno nehigienična, saj ne temelji na vsebinskih točkah kandidata, ki bi šle gre v prid celotni verski skupnosti in jih morda drugi kandidati ne izpostavljajo na državni ravni.


V Dobri državi menimo, da v skladu z ustavno ureditvijo ni korektno, če verski voditelji kot predstavniki institucij javno podprejo le enega kandidata v eni občini, saj ne morejo utemeljiti svojo ne-podporo ostalim kandidatom v tej občini. Še bolj sporno je vprašanje podpore kandidaturam v preostalih 211-ih občinah, kjer stanujejo številni njihovi verniki, so ti manj vredni, manj zaslužni za promoviranje njihove vere in si ne zaslužijo podpore? S tem povejo, kakšna ravnanja podpirajo in se po nepotrebnem ustvarjajo nove delitve.

0
Feed

Oddajte komentar