Bojan Dobovšk, Miro Cerar, vlada, zunanja politika, arbitražni sporazum, Hrvaška, EU, Komisija, meja

Vlada je na področju zunanje politike dosegla novo dno, ki resno ogroža nacionalne interese Slovenije

Vlada zaradi pomanjkanja osnovnih diplomatskih znanj in veščin ob odsotnosti minimalne koordinacije zunanje politike smeši Republiko Slovenijo v mednarodni javnosti in ogroža nacionalne interese....

Vlada je na področju zunanje politike dosegla novo dno, ki resno ogroža nacionalne interese Slovenije. Dogodki zadnjih dni kažejo, da vlada ne zmore niti osnovne koordinacije na področju zunanje politike. Tudi izjave o pripravljenih ukrepih v zvezi z implementacijo sodbe arbitražnega sodišča in celoviti strategiji odnosov s Hrvaško so se izkazale za neresnične. Edina strategija vlade glede arbitražne sodbe je bilo propagandno popotovanje predsednika vlade po mejnih zaselkih s Hrvaško.


Popoln razpad sistema zunanje politike se plastično kaže v odnosu do institucij EU. Minister Židan bo na eni strani tožil Evropsko Komisijo zaradi Terana, na drugi je minister Erjavec tej isti komisiji »zašpecal« Hrvaško zaradi nespoštovanje arbitražne razsodbe in pričakuje njeno pomoč. Čeprav arbitražnega sporazuma tudi Slovenija na kopnem v ničemer ne spoštuje, pričakuje takojšnjo ločeno uveljavitev razsodbe na morju, kar je pravni in politični nesmisel. Vse te odločitve je kljub svojim prejšnjim, drugačnim izjavam osebno potrdil predsednik vlade, ki očitno nima nobene realne kontrole nad vsebino in delovanjem svojih ključnih ministrov. Vlada očitno posluša samo nasvete njej servilne stroke, ki se prilagaja željam vladnih PR svetovalcev.

Ministrica Vraničar Ermanova na tretji strani s »kreativnimi« obrazložitvami poskuša Evropski Komisiji »prodati« razloge za slovensko nespoštovanje zavez glede privatizacije NLB, pri čemer je očitno, da poskuša notranje neracionalne in politikantske razloge obrazložiti z domnevnimi neugodnimi globalnimi razmerami na trgu. Da o svojstvenem mednarodnem postopanju Ministra Počivalška sploh ne govorimo.


Foto: Dobra država

0
Feed

Oddajte komentar