Velenje, župan, volitve, SD, korupcija, Benjamin Strozak, Dobra država, plakati

Videz pristranskosti in nepoštena kampanja na nadomestnih volitvah za župana Velenja

Na nadomestnih volitvah za župana Mestne občine Velenje, ki bodo 11. oktobra 2020, bo od treh kandidatov (Dobra država, SDS, SD) le kandidat SD, sicer v. d. župana, imel na voljo brezplačna oglasna mesta občine, ki jih je dodelil sam sebi, z odredbo, ki je v nasprotju z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Rok za oddajo kandidatur za nadomestne volitve v Mestni občini se je iztekel 10. 9. 2020, rok za oddajo namer za sodelovanje v volilni kampanja na javnih mestih pa je v. d. župana, Peter Dermol, kandidat SD na nadomestnih volitvah, določil, za 7. 9. 2020. Dodelitev brezplačnih občinskih plakatnih mest so izvedli že 9. 9. 2020, ker pa je bil do tega datuma (pred iztekom zakonskega roka za vložitev kandidatur) za kandidata prijavljen samo kandidat SD, je Mestna občina Velenje, ki jo zastopa taisti kandidat, brezplačna mesta dodelila samo stranki SD, sama sebi. Na pozive po ponovnem žrebanju, demokratični razdelitvi brezplačnih občinskih plakatnih mest, se mestna oblast Velenja ne odziva. Takšno ravnanje Mestne občine Velenje in v. d. župana je v nasprotju z 8. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji, ki določa, da mora lokalna skupnost »omogočati vsaj osnovno informiranje volivcev v lokalni skupnosti o kandidatih za župana«.


Predvolilni postopki v Velenju jasno kažejo na naravo, nedemokratično politično kulturo vladanja v tem mestu, ki ga prek vseh struktur lokalne oblasti desetletja vodi in finančno obvladuje stranka SD. To ravnanje, ki ga bomo prijavili tudi ustreznim institucijam, nas utrjuje v pravilnosti odločitve, da nasproti ideološko obremenjenim kandidatom za župana postavimo kredibilnega kandidata, dolgoletnega podjetnika, Benjamina Strozaka. 


Predsednik Dobre države, prof. dr. Bojan Dobovšek ob tem izpostavlja: »podobno kot Slovenija, Velenje potrebuje svež veter, boljšo organizacijo, učinkovitejšo, nekoruptivno porabo razpoložljivih sredstev v dobro vseh, zato nastopamo pod sloganom »osvežimo Velenje«. Z istimi sredstvi lahko naredimo več, bolj smotrno. Dosedanja politika je izpeta, utrujena, brezciljna. Zdi se, da je njen edini cilj obstanek na oblasti z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Tega je enostavno dovolj!«Slika: STO

0
Feed

Oddajte komentar