Divača, volitve, Anton Može, Bojan Dobovšek, vetrnice, energija

Vetrna energija je neizkoriščen potencial Primorske in celotne Slovenije

Danes je vodstvo Dobre države s predsednikom dr. Bojanom Dobovškom in kandidatom za župana Divače, Antonom Možetom, predstavilo ukrepe za obuditev občine Divača in širše regije. Glede na naravne danosti je vetrna energija lahko pomemben dejavnik razvoja, žal je postala nekakšen »ujetnik« iracionalnega nasprotovanja posameznikov in odsotnosti operativne državne strategije

Anton Može je povedal, da Divača nujno potrebuje spremembe, ki bodo preprečile stagnacijo celotnega območja, ta je sicer sledila nespametni politiki države po preusmeritvi prometnih poti na avtocesto. Občina in okoliški krajo so preveč vdani v usodo, mladi se odseljuje v Ljubljano, ali Koper, tudi v tujino. 


Program Dobre države za Divačo temelji na ustreznem umeščanju vetrnih elektrarn v okolje in izkoriščanju te neizrabljene energije, gradnji mednarodnega logističnega centra, večji pozornosti dolgoročnemu zagotavljanju pitne vode in promociji nišnega, podeželskega turizma.

Dr. Bojan Dobovšek je izpostavil, da je vetrna energija talec iracionalnih nasprotovanj, osebnih interesov ter verjetno tudi lobijev, ki ovirajo razvoj alternativnih, zelenih virov energije. »Če bi civilna družba, strokovnjaki, institucije, mediji, politiki in še kdo namenili toliko energije preučevanju učinkov TEŠ 6 na ptiče, jelene, ljudi, drevesa…., te nasedle investicije gotovo ne bi imeli. Ampak skrivnostno vsi na, že na meji histeričnosti, nasprotujejo čisti, vetrni energiji«, je povedal dr. Bojan Dobovšek.

Sicer je Dobra država v polnem pogonu za lokalne volitve po celotni Sloveniji. Prav na dan volitev, 18. 11. 2018, pa bo praznovala prvo obletnico.

0
Feed

Oddajte komentar