davki, izterjave, Dobra država, Bojan Dobovšek, korupcija, vlada, Janez Janša

Ustavite norost FURS

Vlada Republike Slovenije je z zadnjimi sklepi spet pomembno omejila gospodarsko dejavnost številnih gospodarskih subjektov, ki so bili prizadeti že v prvem valu krize, povezane s COVID-19. Kljub temu se Finančna uprava Republike Slovenije obnaša, kot, da je stanje v ekonomiji normalno in posledično uničuje številna, sicer propulzivna podjetja.

Po podatkih podjetnikov Finančna uprava sproža številne postopke izterjave, ki ne upoštevajo izrednega ekonomskega stanja v državi, tega je razglasila vlada Republike Slovenije. Številne dejavnosti so že mesece v stanju prisilnega mirovanja, zadnji ukrepi pa so spet popolnoma ustavili nekatere dejavnosti. 


V nasprotju s sklepi vlade Finančna uprava Republike Slovenije z izvršbami, ki ne upoštevajo dejanskega stanja, nerazumljivo uničuje podjetnike ter številna podjetja, ki niso sposobna plačevati predpisanih dajatev ob omejevanju poslovanja.


Zaradi nevednega zahtevamo od vlade Republike Slovenije, da svoje ukrepe takoj uskladi s Finančno upravo Republike Slovenije in prepreči škodljive, dolgoročne posledice za gospodarstvo in socialni položaj velikega dela državljanov.

0
Feed

Oddajte komentar