Dobra država, Primorska, volitve, kandidati, korupcija, dr. Bojan Dobovšek

Stranka Dobra država je v Kopru predstavila kandidatke in kandidate 2. volilne enote

V petek popoldne, 11. maja 2018, le dan po nacionalni konvenciji v Ljubljani, ki se je udeležilo skoraj 200 ljudi, je stranka Dobra država v Hotelu Bio v Kopru priredila Konvencijo in predstavitev kandidatk in kandidatov za poslanke in poslance v državnem zboru, ki jih ima v vseh 11 okrajih 2. volilne enote...

Kandidati Dobre države so Aleš Kavčič (Tolmin), Adrijana Krajnc Vasović (Piran), Igor Crnić (Izola), Zlatko Gombar (Koper), Lejla Bratić (Koper), Leon Graziola (Sežana), mag. Tina Vidić (Ilirska Bistrica),  Danilo Tkalec (Postojna), Tjaša Viktorija Volk (Nova Gorica), in Alenka Rozman (Ajdovščina). Kandidatke in kandidati so najprej navedli glavne motive včlanitve v Dobro državo prepričani, da lahko na čelu s predsednikom stranke dr. Bojanom Dobovškom v državnem zboru veliko storijo v boju zoper korupcijo nepoštenost, nepravičnost ter zlasti tudi neetičnost v slovenski politiki. Predsednik stranke dr. Bojan Dobovšek je ob tem posebej poudaril, da mora država zagotoviti vsem poštenim ljudem uspešno in srečno življenje. Prvak Dobre države, dr. Bojan Dobovšek je na koprski predstavitvi pravzaprav nadaljeval svoj nagovor tam, kjer ga je v četrtek končal na Konvenciji Dobre države na Ljubljanskem gradu. Motivacijski govor je imel pridih zdrave kritike na slabe in napačne odločitve ter usmeritve trenutne politike. Dobovšek, ki iz sveta in Evrope v Slovenijo prinaša bogate izkušnje meni, da imamo v naši državi dobre razvojne potenciale, ki pa so, tudi zaradi neznanja, strokovne neusposobljenosti, korupcije in nesposobne politične elite neizkoriščeni.


Kar zadeva drugi tir pravi, da zakona o njem ne potrebujemo češ, da je ta le krinka za korupcijo v nepotrebnem podjetju 2TDK ter da se z zakonom prenaša odgovornost na Državni zbor. Če bi bil namen odhajajoče koalicije po gradnji iskren, bi stroji na gradbiščih že brneli, meni dr. Dobovšek. Kot perspektivo za Slovenijo je Dobovšek nedvomno izpostavil tukajšnji obalni turizem, ki kapitalsko osiromašen, postaja “poceni plen” za tuje kupce. Glede na majhnost slovenskega gospodarstva je povedal, da moramo vlagati in razvijati t. i. butično gospodarstvo malih in srednjih podjetij. V Slovenskem Primorju je treba razvijati tak turizem, v katerega bo vključeno tudi zaledje obalnih mest. Tako bodo tudi lokalni prebivalci - pridelovalci vključeni v turistično ponudbo s svojimi avtohtonimi kmetijskimi pridelki, vinom, oljčnim oljem, smokvami… Tu je treba storiti korak naprej, saj je znano, da skoraj 70 % zelenjave in drugih vrtnin uvozimo.

V zaključku nagovora je povedal, da bo stranka Dobra država dobra za ljudi in za okolje ter da delitev na leve in desne v bistvu hromi razvoj države. Na osnovi izkušenj in pozitivnih vzorcev iz preteklosti moramo vzeti najboljše elemente in jih implementirati v praksi, je prepričan dr. Bojan Dobovšek.

Na fotografiji (z leve): Zlatko Gombar (Koper), Igor Crnić (Izola), Adrijana Krajnc Vasović (Piran), dr. Bojan Dobovšek, Lejla Bratić (Koper), mag. Tina Vidić (Ilirska Bistrica), Danilo Tkalec (Postojna), Tjaša Viktorija Volk (Nova Gorica) in Leon Graziola (Sežana).

0
Feed

Oddajte komentar