Dobra država, Evropski parlament, volitve, Peter Golob, Bojan Dobovšek, korupcija

Program »Evropa Evropejcem« za varno, samozavestno Evropo z manj birokracije, manj populizma in aktivnejšo vlogo Slovenije

Dobra država je vložila kandidatno listo za volitve v Evropski parlament na podlagi več kot 1000 zbranih in overjenih podpisov državljanov. Ob vložitvi liste je predsednik Dobre države, dr. Bojan Dobovšek, izpostavil da stranka predstavlja jasno alternativno »izpraznjenim« ideološkim političnim skupinam v Evropskem parlamentu in v Sloveniji ter medije pozval k enakopravni obravnavi vseh strank.

Nosilec liste Dobre države je Peter Golob, rojen v Šempetru pri Gorici, star 45 let, diplomirani pravnik in dolgoletni diplomat. Bil je vice konzul v Zagrebu, slovenski delegat v delovni skupini Sveta EU za zahodni Balkan (COWEB) v Bruslju, trenutno je na ministrstvu za zunanje zadeve zadolžen za politične odnose s Kitajsko. Govori več tujih jezikov. Ima izkušnje, znanje, pogum in pozna pasti spolitizirane birokracije. Je poročen in oče petih otrok. Dobra država gre na volitve s programom »Evropa Evropejcem«, ki je strnjen v 10 ključnih področij: 


1. večja aktivnost Slovenije v organih EU,

2.  omejitev od ljudi odtujene evropske birokracije,

3.  dejanska »Evropa brez meja« ob krepitvi zaščite zunanjih meja,

4.  nekoruptivno razporejanje sredstev evropskega proračuna,

5.  ekološka presoja projektov financiranih iz EU proračuna,

6.  ukinitev nesorazmernih privilegijev »evrokratov«,

7.  imenovanje kredibilnih vodij ključnih evropskih institucij,

8.  spoštovanje pravnega reda in enakopravna obravnava držav članic,

9.  samozavestnejša zunanja politika EU,

10. jasna migracijska politika, ki upošteva zmožnosti članic in državljanov EU ob zagotavljanju humanosti ter dostojanstva.


Poleg nosilca liste Petra Goloba so na listi za Evropske volitve še Natalija Tripković, Smiljan Mekicar, Mateja Čadež, Igor Gobec, Simona Leskovec, Tilen Majnardi in Urška Makovec.

0
Feed

Oddajte komentar