Dobra država, Bojan Dobovšek, EU, Evropski parlament, Peter Golob, lista, mediji, korupcija, Evropa Evropejcem

Prispevajte podpis za Dobro državo!

Zaradi ponavljajoče ignorance ključnih medijev državljane obveščamo, da Dobra država zbira podpise za nastop na evropskih volitvah. Da bomo skupaj "Evropo vrnili Evropejcem", na vaši upravni enoti izpolnite obrazec podpore, ki ga najdete tudi na tej strani spodaj v gumbu, in ga pošljite na: Dobra država, Tomšičeva 1, 1000 Ljubljana. Najdete nas tudi na stojnicah po različnih krajih. Spisek slednjih, ki ga dnevno ažuriramo, najdete v nadaljevanju.

Stojnice, ki praviloma delujejo od 9 do 12 h pred upravnimi enotami:


15. april: Žalec, Kranj, Ljubljana

16. april: Ljubljana

17. april: Ljubljana, Nova Gorica


Nosilec liste Dobre države je Peter Golob je, rojen v Šempetru pri Gorici, star je 45 let, diplomirani pravnik in dolgoletni diplomat. Je vztrajen in brez dlake na jeziku. Zaradi njegovega odločnega razkrivanja nezakonitosti v javni upravi in upiranja političnim elitam sta ga levi in desni politični establišment že večkrat poskušala utišati, a se je vsakokrat uspešno uprl.  Bil je vice konzul v Zagrebu, slovenski delegat v delovni skupini Sveta EU za zahodni Balkan (COWEB) v Bruslju, svetoval potrošnikom v ZPS, nabiral pravniške izkušnje v odvetniški pisarni in na sodišču, trenutno pa je na ministrstvu za zunanje zadeve zadolžen za politične odnose s Kitajsko. Govori več tujih jezikov. Ima izkušnje, znanje, predvsem pa pogum in pozna pasti spolitizirane birokracije. Je poročen in oče petih otrok ter ljubitelj adrenalinskih športov. Mlade poziva, da pogumno dvignejo svoj glas in si izborijo svojo prihodnost!Dobra država gre na volitve z jasnim pro-evropskim programom, ki pa zahteva več transparentnosti, jasnosti pri delovanju EU, predvsem pa omejitev razmahnjene birokracije in korupcije pri razporejanju evropskega proračuna. Ključne točke programa so: večja aktivnost Slovenije, njenih predstavnikov pri oblikovanju EU politik, večja transparentnost, javnost pri delovanju evropskih institucij, enakopravna obravnava članic EU, omejitev potratne in od ljudi odtujene evropske birokracije, transparentno in nekoruptivno razporejanje sredstev evropskega proračuna, ekološka presoja projektov financiranih iz EU proračuna, ukinitev nesorazmernih privilegijev »evrokratov«, nujnost imenovanja kredibilnih vodij ključnih evropskih institucij in preglednejša ter samozavestnejša zunanja politika EU z jasno migracijsko politiko. Poleg nosilca liste Petra Goloba so organi stranke evidentirali naslednje kandidatke in kandidate: Natalija Tripković, Smiljan Mekicar, Mateja Čadež, Igor Gobec, Maja Dragan, Tilen Majnardi in Urška Makovec.


Tudi sicer lahko obrazec za podporo, ki je v prilogi v gumbu, izpolnite na vsaki Upravni enoti in ga pošljete na naslov Dobra država, Tomšičeva 1. 1000 Ljubljana. Za dodatne informacije lahko pokličete na GSM 041 791 004

ODPRI - Obrazec za podporo
0
Feed

Oddajte komentar