Premier končno dojel, da gre Slovenija po poti Mercatorja?

Premier končno dojel, da gre Slovenija po poti Mercatorja?

Premier je danes zadel žebljico na glavico, ko je izjavil: "Uspeh Mercatorja je vedno bil tudi uspeh Slovenije". In res. Mercator je (pre)zadolženo podjetje, ki potrebuje temeljito reorganizacijo.

Ukvarja se večinoma s PR-om in promocijo, menda odličnih domačih, slovenskih izdelkov ter površinsko prenovo trgovin, prestavljanjem, barvanjem polic.


V resnici pa nam vsiljuje hrvaške proizvode, na trgu ga po levi in desni prehitevajo trgovci, ki imajo jasne strategije in normalne lastnike. Primerjava s Slovenijo je tokrat odlično uspela: smo zadolžena država z vlado, ki se hvali z uspehi, ki so posledica ugodnega mednarodnega okolja, agilnega izvoznega gospodarstva, sama pa nam vsiljuje prepričanje, da ima zasluge za vse skupaj. Ob tem v treh letih ni pripravila ene resne reforme za stabilizacijo in posodobitev gospodarstva, sosednje države nas z izvajanjem strateških, infrastrukturnih, razvojnih projektov, tudi z učinkovito diplomacijo, prehitevajo po levi in desni. Edina rešitev za nastalo situacijo je prehod iz navideznega v realno, kredibilno in nekoruptivno upravljanje države.


Foto: Mercator

0
Feed

Oddajte komentar