FURS, izterjava, korona virus, Dobra država, Bojan Dobovšek, vlada, davki, podjetniki, likvidnost

Poziv novi vladi k omilitvi represivne politike FURS zaradi gospodarskih učinkov korona virusa

V stranki Dobra država novega predsednika vlade Janeza Janšo in finančnega ministra mag. Andreja Širclja pozivamo, da po imenovanju vlade takoj ukrepata na področju politike Finančne uprave Republike Slovenije (FURS), ki se mora prilagoditi zaostrenemu likvidnostnemu položaju v gospodarstvu.

Še posebej so na udaru manjša podjetja, samostojni podjetniki v dejavnostih, ki so povezane s sektorjem turizma in z njim povezanih podpornih organizacijskih ter promocijskih storitev. Tem podjetjem je praktično hipno usahnil prihodek zaradi česar imajo probleme s plačevanjem socialnih prispevkov zaposlenih in drugih davkov.


Zaradi navedenega mora FURS namesto slepega vztrajanja pri »učinkovitejši« izterjavi davčnih obveznosti, ki mu jih je naložila odhajajoča vlada, izkoristiti vse obstoječe zakonske možnosti, da z davčnimi zavezanci išče rešitve za obročno plačevanje obveznosti in določene odloge plačil, ki bodo omogočili preživetje podjetij v obdobju krize. S tem bo zagotovljena ohranitev delovnih mest, kar mora biti eden od bistvenih ciljev pri pomoči države podjetjem.

Od nove vlade pa pričakujemo, da bo tudi v okviru napovedane interventne pomoči gospodarstvu, opredelila razširjene možnosti pomoči pri izpolnjevanju davčnih obveznosti gospodarstva.

0
Feed

Oddajte komentar