Dobra država, volitve, koalicija, korupcija, mediji, ankete, Bojan Dobovšek

Povolilno ideološko preštevanje kaže na osnovno nesposobnost izvoljenih elit in nerazumevanje resničnega državnega interesa

Dogajanje po volitvah kaže, kako prav smo imeli v Dobri državi glede prevlade osebnih in drugih interesov obstoječih političnih elit, ki so jim državljani omogočili vladanje tudi zaradi ogromne asimetrije pri informacijah, ki so jih lahko dobili v medijih,tako javnih, kot zasebnih. Spet nam bodo očitno vladali ljudje, ki so glavni problem in cokla razvoja naše države v zadnjih desetletjih. Ljudje, ki so razgradili zdravstvo, varnostni sistem, socialo, zunanjo politiko… .

V volilni kampanji je stranka Dobra država pokazala resnost in strokovnost ter hkrati utrdila svojo organizacijo. Čeprav ni prišla v Državni zbor, je dosegla daleč najboljši rezultat med novimi strankami in kljub prevladujoči medijski blokadi za več sto odstotkov presegla napačne napovedi plačanih anket. Te so tisti, ki jih za določene medije izvajajo, tudi komentirali, seveda v korist svojih naročnikov. Na opozorilo naše stranke, Društva novinarjev Slovenije in Transperency International na več kot sporno obvodno financiranje medijsko izbranih strank ni bilo nobenega odziva, ali pojasnila o tem, s kom te »agencije« sodelujejo, kdo jih financira? Te anomalije bo stranka Dobra država v prihodnje poskušala rešiti z ustreznimi zakonskimi pobudami.


Povolilno ideološko preštevanje in prevlada osebnih interesov nad nacionalnimi jasno kaže, da Slovenija spet izgublja dragoceni čas za strateške projekte, očitno nas čakajo leta kulturnega boja in nesmiselnih delitev. V dobri veri, da bo vseeno prevladal osnovni razum in nacionalna zavest, bo Dobra država vztrajala na svojih načelih in izvajala funkcijo nadzora, ki je v razvitih demokracijah sicer v domeni četrte veje oblasti. Če četrta veja oblasti ne deluje, pa vlada peta veja oblasti, ki očitno spet sestavlja našo prihodnjo vlado.

0
Feed

Oddajte komentar