¸Dobra država, EU, parlament, volitve, Peter Golob, dr. Bojan Dobovšek, lista, populizem

Nosilec liste Dobre države za volitve v Evropski parlament je diplomat Peter Golob

Dobra država se bo s samostojno listo udeležila volitev v Evropski parlament, ki bodo 26. maja 2019. Nosilec liste bo diplomat Peter Golob, ki je danes s predsednikom stranke, dr. Bojanom Dobovškom, predstavil tudi osnovne točke programa »Manj birokracije, manj populizma, več za Evropejce«. Ta ponuja preseganje levo-desnega populizma, ki ne najde odgovorov na aktualna politična vprašanja in zastruplja splošno družbeno ozračje v EU.

Peter Golob je bil rojen v Šempetru pri Gorici, star je 45 let, diplomirani pravnik in dolgoletni diplomat. Je vztrajen in brez dlake na jeziku. Zaradi njegovega odločnega razkrivanja nezakonitosti v javni upravi in upiranja političnim elitam sta ga levi in desni politični establišment že večkrat poskušala utišati, a se je vsakokrat uspešno uprl. 


Bil je vice konzul v Zagrebu, slovenski delegat v delovni skupini Sveta EU za zahodni Balkan (COWEB) v Bruslju, svetoval potrošnikom v ZPS, nabiral pravniške izkušnje v odvetniški pisarni in na sodišču, trenutno pa je na ministrstvu za zunanje zadeve zadolžen za politične odnose s Kitajsko. Govori več tujih jezikov. Ima izkušnje, znanje, predvsem pa pogum in pozna pasti spolitizirane birokracije. Je poročen in oče petih otrok ter ljubitelj adrenalinskih športov. Mlade poziva, da pogumno dvignejo svoj glas in si izborijo svojo prihodnost!

Dobra država gre na volitve z jasnim pro-evropskim programom, ki pa zahteva več transparentnosti, jasnosti pri delovanju EU, predvsem pa omejitev razmahnjene birokracije in korupcije pri razporejanju evropskega proračuna. Ključne točke programa so: večja aktivnost Slovenije, njenih predstavnikov pri oblikovanju EU politik, večja transparentnost, javnost pri delovanju evropskih institucij, enakopravna obravnava članic EU, omejitev potratne in od ljudi odtujene evropske birokracije, transparentno in nekoruptivno razporejanje sredstev evropskega proračuna, ekološka presoja projektov financiranih iz EU proračuna, ukinitev nesorazmernih privilegijev »evrokratov«, nujnost imenovanja kredibilnih vodij ključnih evropskih institucij in preglednejša ter samozavestnejša zunanja politika EU z jasno migracijsko politiko. Poleg nosilca liste Petra Goloba so organi stranke evidentirali naslednje kandidatke in kandidate: Natalija Tripković, Smiljan Mekicar, Mateja Čadež, Igor Gobec, Maja Dragan, Tilen Majnardi in Urška Makovec.

0
Feed

Oddajte komentar