Dobra država, Bosna in Hercegovina, Janez Janša, non paper, Tanja Fajon, EU

Nebrzdan »izvoz« notranjepolitičnih nesoglasij meji na kazniva dejanja zoper suverenost Slovenije po Kazenskem zakoniku

Nekatere politične stranke Državnega zbora že nekaj časa notranjepolitični boj prenašajo v mednarodno skupnost, kar je v osnovi nesprejemljivo, kaže na raven politične in osebne kulture ljudi, ki te stranke vodijo. Zadnja dejanja domnevnega vpletanja v notranje zadeve Bosne in Hercegovine z lansiranjem različnih nepreverjenih informacij pa niso več samo neokusnost, neotesanost posameznih politikov, ampak dejanja ogrožanja suverenosti, mednarodnega statusa republike Slovenije, ki so sankcionirana v Kazenskem zakoniku.

V Dobri državi zahtevamo, da se na seji odborov Državnega zbora za zunanjo politiko in zadeve EU takoj razčisti resničnost informacij in morebitne vire dezinformacij. Le tako bo možno vsaj deloma omejiti škodo, ki se Sloveniji povzroča v mednarodni skupnosti, še posebej na območju nekdanje Jugoslavije.


Od predsednikov države, vlade pričakujemo jasna pojasnila, dokazila o obstoju, ali neobstoju različnih dokumentov, ki pomenijo vmešavanje v druge suverene države. Od tistih strank, predsednikov le-teh, ki vladi republike Slovenije očitajo obstoj različnih spornih dokumentov, pa jasna dokazila, vire o obstoju teh dokumentov, na podlagi katerih so sprožili medijsko kampanjo očitkov v mednarodni skupnosti, ki dodatno razgrajuje ugled Slovenije.


Na podlagi ustreznosti, kredibilnost pojasnil bomo Dobri državi ustrezno ukrepali, tudi v skladu s kazenskim zakonikom.

0
Feed

Oddajte komentar