Kam gre denar za drugi tir?

Kam gre denar za drugi tir?

Glede na netransparentno politiko gradnje drugega tira, je skrajni čas, da vlada Republike Slovenije nemudoma ustavi prelivanje 200 milijonov evrov javnega denarja v družbo 2TDK, ki pripravlja gradnjo železniške infrastrukture na relaciji Koper-Divača.

Ta družba in njeni zaposleni delujejo kadrovsko in finančno povsem nepregledno, priprave na izgradnjo železnice Koper-Trst pa so doslej davkoplačevalce stale že skoraj deset milijonov evrov.


Javni denar je zapolnil zasebne žepe, od železnice pa ni bil doslej zgrajen niti milimeter. Zdaj isti ljudje s pomočjo DRI in z dodatno pomočjo svetovalcev znova načrtujejo ugrabitev e javnih sredstev za povsem nedoločne in nejasne namene. Vlada je na pol tajno in očitno brez težav znotraj koalicije nemudoma našla 200 milijonov evrov, ne najde pa denarja, ko gre za skrajšanje čakalnih vrst v javnem zdravstvu. Drugi tir postaja simbol plenilske logike, ki je že davno prevladala znotraj te vlade.


Pričakujem, da vlada projekt 2TDK nemudoma ustavi, dokler ne poskrbi za javno razgrnitev vseh načrtov gradnje, izvajalcev in investitorjev z jasno preglednico finančne konstrukcije. Pri tem mora pojasniti, kako se bo preprečil vpliv vseh tistih, ki ne delujejo v interesu Slovenije. Vlada mora za svoja dejanja prevzeti odgovornost, ne pa je zopet preložiti na parlament.

0
Feed

Oddajte komentar