Dobra država, Bojan Dobovsek, cepljenje, COVID19, vlada, volitve, Bojana Beović

Izjava o finančnem kaznovanju necepljenih zahteva umik Bojane Beović kot vodje posvetovalne skupine za cepljenje in njen odstop kot predsednice ZBS

V ključnem obdobju, ko je potrebno dvigovati zaupanje v znanost, v cepljenje, je zatekanje h grožnjam popolnoma zgrešena politika. 

V Dobri državi od začetka jasno podpiramo cepljenje, ker verjamemo v znanost, usposobljenost, strokovnost zdravnikov, ostro pa nasprotujemo politiki groženj, prisilnega cepljenja, ki je posledica zgrešene strategije obvladovanja epidemije s strani odgovornih v zadnjih mesecih.

Finančno kaznovanje necepljenih, pa kakorkoli se ne strinjamo z njihovimi argumenti, je z vidika enakopravnega javnega zdravstvenega sistema nesprejemljivo in v nasprotju s Hipokratovo prisego. Če bi sledili logiki izjave vodje posvetovalne skupine, bi zaradi obremenjevanja zdravstvenega sistema enako kaznovali ljudi s presežno težo, z nagnjenji k tveganemu življenju…, kar sicer prakticirajo komercialne zdravstvene zavarovalnice. 

 

V tem trenutku potrebujemo dvig zaupanja v javni zdravstveni sistem, ne pa zaostrene, agresivne komunikacije, ki temelji na kaznovanju določenega dela državljanov. Ker izjave Bojane Beović ne sledijo temu cilju, je nujno, da se jo umakne kot vodjo posvetovalne skupine za cepljenje in pozove k odstopu predsednice Zdravniške zbornice Slovenije

 

Slika: STA

0
Feed

Oddajte komentar