Dobra država, ukrepi, Janez Janša, Covid 19, epidemija, Bojan Dobovšek, volitve

»Glas ljudstva« so volitve, ne politično motivirane nevladne organizacije z nejasnim, hibridnim financiranjem

V medijih smo v zadnjih dneh zaznali nekakšne pozive, »zahteve« političnim strankam s strani nevladnih organizacij. Slednje obveščamo, da so stališča Dobre države dostopna, javna na naši spletni strani, še posebno na teme, ki so jih izpostavili. Očitno si niso vzeli niti nekaj minut, da bi se s tem seznanili.

Javna RTV Slovenija je poročala, da »Mreža civilne družbe in nevladnih organizacij, ki se povezuje v iniciativo Glas ljudstva, je politične stranke pozvala, naj se opredelijo do problematike pravne države, podnebnih sprememb, stanovanjske politike, starejših in socialne države«. Na vse izpostavljene teme lahko dotični dobijo odgovor na www.dobradrzava.si.


V Republiki Sloveniji se volja ljudstva izvaja prek volitev. Na njih nastopajo politične stranke, ki so podvržene nadzoru, kot njeni člani. Vse, ki želijo nastopiti na volitvah zato pozivamo, da se registrirajo in nastopajo pod enakimi pogoji. Neke promocijske zahteve nevladnih organizacij (na naš naslov nismo dobili nobene) so lahko morda upravičene, neupravičeno pa je njihovo navijaško promoviranje v javnih medijih, pri čemer se ne razkrije članstvo, finančno ozadje. Gre za novo anomalijo v demokratičnem procesu.


Sporno je tudi samooklicano poimenovanje »Glas ljudstva«, ki dodatno kaže na nedemokratične, populistične prakse teh združenj z nejasnim financiranjem. Edini glas ljudstva so volitve v Državni zbor republike Slovenije pod enakopravnimi pogoji, slednji zaenkrat niso zagotovljeni.

0
Feed

Oddajte komentar