Dobra država, konvencija, Ljubljana, volitve, kandidati, Bojan Dobovšek

FOTO - Dobra država s konvencijo v Ljubljani začela glavni del kampanje

V Ljubljani, na Ljubljanskem gradu, je v četrtek potekala konvencija stranke Dobra država, na kateri so se predstavili kandidati stranke po vseh volilnih enotah. V naslednjih dneh bodo potekale regionalne konvencije po vseh slovenskih regijah...

Dobra država je zbrala izredno vsebinsko barvito ekipo, ki jo sestavljajo ljudje številnih različnih poklicev, izkušenj. Med kandidati je tudi izredno veliko število mladih, ki si želijo boljše države, v kateri si bodo ustvarili družino in kariero. Predsednik stranke dr. Bojan Dobovšek je izpostavil dejstvo, da je delitev na leve in desne cokla razvoja Slovenije, te delitve hranijo in spodbujajo stare strukture, da ostajajo na oblasti in da se ne ukvarjajo s težavami, ki so v šolstvu, zdravstvu in na drugih področjih.


Ideološke delitve so jedro širšega družbenega problema, saj obstoječe elite ne znajo prepoznati in določiti sodobnih, visokotehnoloških trajnostnih, zelenih razvojnih konceptov, ki morajo slediti družbenim, tehnološkim in podnebnim spremembam. V Sloveniji je ideološka delitev še posebej škodljiva, ker za njo, z njenim potenciranjem obstoječe elite z desne in leve skrivajo svojo nesposobnost in koruptivne prakse.


Dobra država se bo borila proti korupciji, političnemu kadrovanju, nestrokovnosti, negativni selekciji in politični privatizaciji vladnih resorjev, ki uničujejo razvojne temelje naše države. Preprečila bo, da bi denar državljanov dnevno še naprej odtekal in nenamensko pronical iz državnega proračuna, zaradi česar ni dovolj sredstev za razvoj, zdravstvo, šolstvo, socialo, varnost države....


V politiko je potrebno vrniti strokoven, spoštljiv dialog, jo razbremeniti nastopaštva in širjenja sovraštva do drugače mislečih. Potrebno je povrniti ugled in vlogo Državnega zbora. Politika mora postati ugleden poklic, za ljudi z izgrajeno kariero, ki razmišljajo s svojo glavo in niso nekritični podaljšek političnih interesnih skupin.


Slike: Matej Pušnik

0
Feed

Oddajte komentar