Lokalne volitve, Dobra država, Koper, Divača, Gornja Radgona

Dobra država s kandidati za župane tudi v Kopru, Divači in Gornji Radgoni

Dobra država nadaljuje priprave na lokalne volitve. Potem, ko je prva predstavila protikandidata obstoječemu ljubljanskemu županu, Smiljana Mekicarja, ki v nasprotju z ostalimi ne gradi na ideoloških delitvah, so kandidature Dobre države javno predstavili tudi kandidati za župane Kopra, Divače in Gornje Radgone.

Kandidat za župana Ljubljane Smiljan Mekicar, sicer predsednik sveta Četrtne skupnosti Črnuče, v nasprotju z drugimi ne gradi na ideoloških delitvah, ki jih promovirajo stare elite, saj kakovost življenja meščanov nima barve. Svoj program in program liste Dobre države za Ljubljano je strnil v pet vsebinskih področij in 16 točk programa (https://www.dobradrzava.si/lokalne-volitve/ljubljana), ki pomenijo vsebinski razvoj Ljubljane, saj »obstoječa mestna oblast gradi le navidezno betonsko pravljico v centru mesta, dejansko pa Ljubljana zaradi svoje centralistične, samovšečne, arogantne politike razvoja in komuniciranja z drugimi deli Slovenije ne izkorišča razvojnih potencialov v polni meri, predvsem pa zanemarja sinergije sodelovanja s širšim ljubljanskim območjem in celotno Slovenijo«.


V Kopru bo skupaj z listo Dobre države s programom »Za več etike v politiki« kandidiral Zlatko Gombar, aktualni predsednik sveta KS Koper – Za gradom. Etika je zanj bistvena prvina pristne politike. Verjame, da je končni smoter človekovega prizadevanja in političnega delovanja dobro življenje. Za delitev na leve in desne se ne zmeni. V Dobri državi Koper z vsem dolžnim spoštovanjem do trenutne mestne oblasti za dosežke v predpreteklih letih menimo, da se Mestna občina Koper (še posebej zaledje) že nekaj let ne razvija tako kot bi se lahko.

V Divači bo z listo Dobre države s programom »Čas je za spremembe« kandidiral Anton Može, ki se zavzema za bolj agilno občino Divača. Ima vizijo, ki vključuje svobodo posameznika, mir, spoštovanje vseh in uravnotežen razvoj občine. Zavzema se za boljše urejanje zelenih površin, dolgoročno zagotavljanje pitne vode, urejene parkirne površine v centru ter v vseh naseljih. Obudil bo živahno urbano življenje občine, dal več pozornosti rekreaciji in druženju občanov ter manj sedenju za računalniki, televizijami in drugimi sodobnimi pripomočki, ki razvrednotijo človeka.

V Gornji Radgoni bo s programom »Gornja Radgona in Radgončani si zaslužimo in zmoremo več« z listo kandidiral Mitja Ficko, trenutni tehnični direktor podjetja Komunala Gornja Radgona. Osnova programa je prekinitev stagnacije občine, ta dobesedno »umira« ob praznih obljubah obstoječih oblastnikov in razvojnem prehitevanju sosednjih občin.

0
Feed

Oddajte komentar