Dobra država, Postojna, lokalni odbori, volitve, dr. Bojan Dobovšek, turizem, gozdovi, podnebne spremembe

Dobra država: Notranjska si zasluži več pozornosti!

Stranka Dobra država je po ustanovitvi lokalnih odborov v Postojni in na Notranjskem ta teden, v sredo, organizirala javni pogovor o perspektivah in izzivih Notranjske. Na pogovoru so sodelovali Matevž Podjed, direktor Notranjskega regijska parka, mag. Zoran Kus, glavni slovenski pogajalec za podnebne spremembe ter predsednik stranke Dobra Država, dr. Bojan Dobovšek....

Stranka Dobra država je po ustanovitvi lokalnih odborov v Postojni in na Notranjskem organizirala javni pogovor o perspektivah in izzivih Notranjske. Na pogovoru so sodelovali Matevž Podjed, direktor Notranjskega regijska parka, mag. Zoran Kus, glavni slovenski pogajalec za podnebne spremembe ter predsednik stranke Dobra Država, dr. Bojan Dobovšek.


Postojna in širša Notranjska regija je območje Slovenije, ki je v mnogočem zapostavljeno. Je pokrajina nekje »vmes«, čez njo teže glavna povezovalna žila med Obalo in Ljubljano, je brez ogromnih političnih, medijskih projektov, afer, a hkrati pomemben delček v mozaiku razvoja Slovenije. Statistična Notranjsko-Primorska regija je najmanj poseljeno območje Slovenije, z malo industrije. Hkrati je izreden potencial za razvoj nišnega, butičnega turizma. Ima tudi svetovno znamenitost – Postojnsko jamo, ki bi lahko postala odskočna deska za učinkovit destinacijski management zaokrožene destinacije. Odprtih vprašanj, tudi v povezavi z postavljanjem vetrnih elektrarn, izkoriščanjem gozdov, upravljanjem z njimi, je ogromno. Matevž Podjed, direktor Notranjskega regijskega parka je predstavil smernice razvoja krajinskega parka in smiselnost povezovanja občin Notranjske za razvoj turizma, kakovostnih delovnih mest. Mag. Zoran Kus, glavni slovenski pogajalec za področje podnebnih sprememb je predstavil nujnost integracije posledic podnebnih sprememb v razvojne, tudi turistične strategije države ter Notranjske regije. Sprememb enostavno ne moremo več ignorirati, sedanje elite se delajo, kot, da je to problem, ki se jih ne tiče. To je nesprejemljivo.


S tem je strinjal tudi dr. Bojan Dobovšek, predsednik stranke Dobra država in strokovnjak na področju korupcije in finančnih tokov, ki je spregovoril o tudi neustreznem upravljanju države, nestrokovnem kadrovanju v državnih podjetjih in s tem povezanimi korupcijskimi tveganji. V Sloveniji je denarja dovolj, ampak ne gre v roke ljudi, ki si to zaslužijo. Razpravljavci so se strinjali, da je temu nestrokovnemu vodenju države enostavno treba narediti konec. prvi korak je izvolitev ljudi v Državni zbor, ki bodo kos tej nalogi in si do sedaj niso umazali rok z zlorabami javnih sredstev.

0
Feed

Oddajte komentar