Dobra država, Odprto Celje, Bojan Dobovšek, Bojan Šrot, Sandi Sendelbah, volitve, sodelovanje, vlada, korupcija

Dobra država in Lista Odprto Celje sklenila dogovor o sodelovanju na državnozborskih in lokalnih volitvah

Predsednik stranke Dobra država, prof. dr. Bojan Dobovšek, in predsednik Liste Odprto Celje Sandi Sendelbah sta danes predstavila dogovor o sodelovanju na prihajajočih volitvah. Stranka Dobra država bo svojo kandidatno listo za volitve v Državni zbor okrepila s kandidati Liste Odprto Celje, na lokalnih volitvah v Celju pa bosta stranki nastopili z usklajenim programom za konec stagnacije Mestne občine Celje.

»Združujemo ljudi, ki si prizadevajo za razvojno uspešno Slovenijo, ki gleda v prihodnost. Ni pomembno, da vsi mislimo povsem enako, pomembno je, da se strinjamo, da lahko državo, mesta, vasi upravljamo boljše, brez korupcije, ki razjeda temelje države« je poudaril prof. dr. Bojan Dobovšek. V Sloveniji ni vse narobe, dejstvo pa je, da se da narediti veliko več z enakimi sredstvi, odgovornejšim upravljanjem. Vladajoči z leve in desne so zadnjih 10+ let izgubili kompas, občutek za javno dobro, ljudi. Njihovo delovanje je postalo izumetničen boj za oblast, ki nima veze z realnimi problemi. Zašli so v labirint neracionalnega, osebnega in političnega obračunavanja, ob tem dobesedno plenijo po državnem premoženju na škodo kakovosti življenja državljanov.


Predsednik Liste Odprto Celje Sandi Sendelbah je izpostavil, »da Celje izgublja boj s Kranjem in Koprom za tretje mesto v državi in je na 5. mestu. Mestna občina nima občinskega prostorskega načrta zato prostorsko planiranje temelji na osnovi družbenih planov iz osemdesetih let«. Zato se dogajajo posegi v okolje, ki namesto povečevanja kakovosti življenja občanov, ščitijo interese male skupine, z lokalno oblastjo povezanih investitorjev, zadnji primer tega je neracionalni projekt visečega mostu, t. i. tibetanske brvi. Celje ne premore niti obvoznice sever-jug. Še huje, s predlogom občinskega prostorskega načrta bo iz načrtov izpadel državni predlog ureditve tega problema. Medtem menjava izredno onesnažene zemljine v celjskih vrtcih v posmeh javnosti poteka že 13 let. Mestna občina Celje je tudi daleč od pridobitve statusa univerzitetnega mesta.


Bistvo je, da demokratična alternativa, ki ne bo samo satelit obstoječih, izpetih političnih blokov, obstaja. Potrebujemo operativno vladno ekipo največ 10-ih ministrov, popolno reorganizacijo dela vlade, ki mora poskrbeti, da ljudje dobijo zdravstveno pomoč, ko jo potrebujejo, da imajo mladi dostop do služb, stanovanj, da socialno pomoč dobijo resnično pomoči potrebni, da imamo v javnih financah red in preglednost, da smo enakopravni pred zakonom, da imamo sodobne ceste, železnice…Nenazadnje, da je zagotovljena varnost, čisto okolje, da vlagamo v trajnostne projekte, ki bodo ohranili kakovostne pogoje življenja za naslednje rodove.


Stranki se strinjata, da so nesprejemljivi poskusi ponovnega združevanja županske in poslanske funkcije, kar bi dodatno onemogočalo neodvisno delovanje poslancev, obremenjenih z lokalno politiko, različnimi projekti. Zadnje raziskave namreč kažejo, da je korupcija na lokalni ravni še bolj razširjena, kot na vladni, ker je bolj »skrita« pred očmi javnosti.

Sporočilo za javnost - PDF
0
Feed

Oddajte komentar