Dobra država, Bojan Dobovšek, zima, EU, proračun, volitve, korupcija, novo leto, 2019

Dobra država evidentirala kandidate za volitve v Evropski parlament

Dobra država je zaključila evidentiranje kandidatov za volitve v Evropski parlament, ki bodo konec meseca maja. Dobra država bo volivcem ponudila alternativo, ki ni povezana z brezidejno, aktualno levo-desno polarizacijo političnega prostora.

Stranka je evidentirala več kot 30 potencialnih kandidatov, članov stranke in neodvisnih kandidatov. Pri tem je zasledovala cilj, da gre za ljudi, ki znajo, ki niso servilni in se upajo postaviti proti institucijam, ki ne delajo v dobro ljudi. Stranka bo na volitvah zastopala jasno pro-evropsko stališče in nasprotovanje cenenemu populizmu, ki zaradi lastnih kratkoročnih političnih koristi gradi na negativnih čustvih Evropejcev. Levo-desni populizem, v katerega so ujete tudi največje slovenske politične stranke, ne ponuja realnih rešitev za aktualne in prihajajoče probleme Evropske unije in Slovenije.


Dobra država sicer zahteva večjo aktivnost Slovenije pri oblikovanju politik EU, ukinitev nesorazmernih privilegijev »evrokratov«, zmanjšanje evropske birokracije in transparentno razporejanje sredstev evropskega proračuna

0
Feed

Oddajte komentar