Dobra država, korupcija, vlada, ustanovitev, Vrhnika, Bojan Dobovšek, volitve, obletnica

Danes je 4. rojstni dan stranke Dobra država. Razlogov za njen obstoj vedno več

Na današnji dan pred štirimi leti je bila na Vrhniki ustanovljena stranka Dobra država. V teh dneh stranka zaključuje program, ekipo, s katero bo nastopila na naslednjih volitvah v Državni zbor in priprave na kongres. Zaključuje pogovore z različnimi iniciativami, strankami, ki imajo sorodne programe, ne pristaja na posiljeno ustanavljanje političnih »satelitov«, ki imajo za cilj ohranitev škodljive levo-desne delitve Slovenije.

Predsednik stranke, prof. dr. Bojan Dobovšek, je ob obletnici poudaril, "da je bil izbor kraja ustanovitve stranke pred štirimi leti še kako simboličen in pridobiva na aktualnosti: »pred štirimi leti smo ustanovili stranko. Simbolno na Vrhniki. Ker je vedno bolj aktualno - narod si bo sodbo pisal sam, ne frak mu je ne bo in ne talar«.


Stranka bo svoj program združila v »10 točk za dobro državo«, v kateri mora zahtevo popolno reorganizacijo vlade v operativno ekipo operativno ekipo z največ 10 ministri, ki bodo skrbeli za kakovost življenja vseh, ne glede na politično, versko, ali drugo pripadnost. Bistvo je, da demokratična alternativa obstaja, kljub večinskemu poročanju glavnih medijev, ki nas prepričujejo, da obstajata samo dve opciji. Dobra država je učinkovita država, kjer je vlada ekipa, ki dela v dobro ljudi, ki skrbi, da ljudje dobijo zdravstveno pomoč, ko jo potrebujejo, da imajo mladi dostop do služb, stanovanj, da socialno pomoč dobijo resnično pomoči potrebni, da imamo v javnih financah red in preglednost, da smo enakopravni pred zakonom, da imamo sodobne ceste, železnice…Nenazadnje, da je zagotovljena varnost, čisto okolje, da vlagamo v trajnostne projekte, ki bodo ohranili kakovostne pogoje življenja za naslednje rodove. Zelo pomembna je odprava korupcije na vseh ravneh, v občinah, na ministrstvih, agencijah, uradih. Na leto zaradi korupcije izgubimo skoraj 4 mrd EUR, toliko, kot je vlada v dveh letih porabila za ukrepe blaženja epidemije.


Položaj okoli epidemije je zapleten, veliko je bilo napak vlade, slabe komunikacije, političnega navijaštva medijev, zavajanja trenutne opozicije, tudi realnih neznank, ki jih stroka ni znala ustrezno predstaviti. Namesto streznitve, resnega razmisleka, trenutna politika potencira napake, delitve, ki ne dvigujejo zaupanja. Občutek je, da mnogim ustreza konstantno izredno stanje, kjer dialog o resničnih problemih ni mogoč. Trenutna struktura v DZ zamegljuje probleme z ideologijo in osebnimi interesi.


Slika: Matej Pušnik 

0
Feed

Oddajte komentar