Bojan Dobovšek, Maribor, Dobra Država, Magna, vlada, korupcija, reaktivno vladanje, volitve

Bojan Dobovšek na dogodku Maribor za Dobro državo

V zelo dobro zasedenem Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru je v torek, 30. junija, potekal pogovor o aktualnih dogajanjih v Sloveniji, na Štajerskem ter delovanju neformalnih omrežij, ki hromijo razvoj naše države.

Več kot očitno je, da je za našo državo najbolj pomembno kredibilno upravljanje države. Obiskovalce je zanimalo, kako nastaja zakonodaja, ki je v interesu neke interesne skupine in zakaj tako pogosto zakonodajna stroka ne dela v dobro ljudi? In kako so finančniki pripeljali vlade v krizo in za to sploh niso odgovarjali. Govorili smo tudi o delu KPK, ki bi morala imeti jasno preventivno vlogo, o ekološki katastrofi na Vrhniki, kjer je najpomembnejše zdravje ljudi in seveda preprečevanje podobnih dogodkov. Prav ta nesrečni dogodek odpira celo vrsto vprašanj, recimo, kdo obvladuje trg s toksičnimi odpadki v Sloveniji in v Evropi. Glede na trenutno razgreto dogajanje okoli projekta Magna, se tej temi seveda ni bilo mogoče izogniti. Dr. Bojan Dobovšek je poudaril, da absolutno podpira projekt, ki bi bil transparenten, z jasno predstavljenimi podatki o njegovih dejanskih učinkih, brez zakonskih bližnjic... a v tem trenutku je vprašanj več, kot odgovorov, zato vlado čaka veliko dela na tem področju, če hoče projekt resnično postaviti v realnost


Srečanje se je zaključilo zelo optimistično, saj so udeleženke in udeleženci ugotovili, da se lahko z aktivno udeležbo vsakega posameznika stanje lahko obrne. Aktivni in kritični državljan je jedro delovanja države.

0
Feed

Oddajte komentar