Velenje, volitve, župan, Benjamin Strozak, korupcija, SD, Peter Dermol, Dobra država

12,15 % glasov na volitvah za župana Velenja je odličen rezultat

Na nadomestnih volitvah za župana Velenja je kandidat Dobre države, podjetnik Benjamin Strozak, dobil 12,15 odstotka glasov, kar glede na očitno neenakopravnost udeležencev kampanje ocenjujemo kot izreden uspeh, ki je temelj za resnično osvežitev lokalne oblasti v naslednjem mandatu.

Politično-korporativne mreže okoli desetletja vladajoče stranke, ta je zažrta v vse pore javnega in poslovnega življenja mesta, so zaenkrat še uspešne pri prepričevanju »tihe« večine, da spremembe niso možne. To dokazuje izredno nizka volilna udeležba (33 %), ki ob disciplinirani skupini obstoječi oblasti naklonjenih volivcev (cca. 5.500 od 26.800 volilnih upravičencev) vsaj zaenkrat onemogoča pozitivne spremembe. Predvolilna kampanja je bila sicer polna demokratičnih anomalij, saj  je takratni v. d. župana, kandidat SD, onemogočal enakopravno predstavitev na občinskih promocijskih mestih ter za lastno promocijo uporabljal občinska sredstva, tiskovine občine in različne umetno ustvarjene javne dogodke, na katerih je nastopal


Kot je izpostavil prof. dr. Bojan Dobovšek, predsednik stranke Dobra država, »smo z rezultatom toliko bolj zadovoljni, ker je bil dosežen z izredno omejenimi finančnimi sredstvi, samo z veliko energije in jasnim programom, v razmerah neenakopravne kampanje", Nenazadnje je 12,5 odstotka kandidata Dobre države odličen rezultat tudi v primerjavi z rezultatom kandidata največje vladne stranke SDS s podporo NSi, SMC, SLS in GAS (23,5 %). 


Ključna usmeritev stranke Dobra država v Mestni občini Velenje v naslednjem obdobju bo večje aktiviranje volilnega telesa z opozarjanjem na učinkovitejšo porabo razpoložljivih sredstev občine, preprečevanje koruptivnih praks in predlaganje investicij za dvig kakovosti življenja vseh prebivalcev.

0
Feed

Oddajte komentar