• 10.09.2020 - Dobra država 0 Komentarji
  Posvet »posvečenih« o RTV Slovenija

  Predsednik države je za jutri, 11. septembra 2020, sklical posvet o medijski zakonodaji. Povabil je tiste, ki so del problema. V pogovoru pri predsedniku bodo glede na vabilo sodelovali predstavniki RTV Slovenija, člani trenutno parlamentarnih strank in nekateri izbrani »strokovnjaki«. Neparlamentarne stranke na posvetu ne morejo sodelovati zaradi »stanja okoli COVID-19«.

  Preverite več

Ostale aktualne novice

 • Dobra država, Bojan Dobovšek, korupcija, pravna praksa, ogrožanja, varnost, volitve, demokracija
  04.09.2020 - Dobra država 0 Komentarji
  Prof. dr. Bojan Dobovšek v Pravni praksi o sodobnih ogrožanjih

  Uvodnik predsednika Dobre države v publikaciji Pravna praksa: sodobni izzivi upravljajo države so večplastni. Klasični vzorci, zastarele, okorne oblike upravljanja, neracionalne delitve na levo, desno (kaj to sploh je v sodobnem svetu?) ne prinašajo rešitev za ljudi.

  Preverite več
 • COVID-19, Dobra država, Bojan Dobovšek, pogovor, vlada, Janez Janša, projekti, kriza
  20.08.2020 - Dobra država 0 Komentarji
  Poletni "korona" pogovor, prof. dr. Bojan Dobovšek, predsednik Dobre države

  "Glede na težko gospodarsko jesen pričakujemo zagon projektov, ki bodo zaposlovali ljudi, neko življenjskost in realnost pri obravnavanju problemov, povezanih s COVID-19. Pa veliko manj razprav o preteklosti."

  Preverite več
 • Bojan Dobovšek, Dobra država, korupcija, Janez Janša, Alekandra Pivec, računi, Vinakras
  05.08.2020 - Dobra država 0 Komentarji
  VIDEO: Dr. Bojan Dobovšek v 24 ur zvečer o (ne)resnosti boja proti korupciji

  Prof. dr. Bojan Dobovšek je osvetlil stranpoti in neresnost boja proti korupciji v oddaji 24ur zvečer na POP TV. Očitno je boj proti korupciji samo sredstvo za diskreditiranje nasprotnika. Žal.

  Preverite več
 • Dobra država, Bojan Dobovšek, RTV Slovenija, volitve, prispevek, zakon
  16.07.2020 - Dobra država 0 Komentarji
  Javni zavod RTV Slovenija je talec nespoštovanja celovitosti in objektivnosti poročanja informativnega programa

  Namesto prizadevanj za dejansko javni, profesionalni medij RTV Slovenija smo soočeni s političnim bojem za nadzor nad politično usmeritvijo informativnega programa tega zavoda, podobno velja za tiskovno agencijo STA. Javni mediji morajo spoštovati obstoječe določbe zakona in poskrbeti za profesionalnost. Tega žal v tem trenutku ne počnejo v celoti, najbolj očitne so anomalije v segmentu informativnih oddaj RTV Slovenija, ki ne sledi določilom 4. in 5. člena zakona o RTV Slovenija, akutne pa so nesorazmernosti pri predstavljanju političnih strank v predvolilnem obdobju. To stanje, odsotnost samokritičnosti, spoštovanja zakonodaje je glavni generator nezadovoljstva, ki je v javnosti pogosto neustrezno predstavljeno kot pritisk na »neodvisno« uredniško politiko.

  Preverite več
 • volitve, Dobra država, zakonodaja, ankete, korupcija, Bojan Dobovšek
  18.06.2020 - Dobra država 0 Komentarji
  Za dejansko demokratičnost volitev ni zadostna samo uskladitev zakonodaje z odločbo Ustavnega sodišča

  Danes bo predsednik Republike Slovenije apeliral na poslance Državnega zbora, da končno uskladijo volilno zakonodajo z odločbo Ustavnega sodišča, pri čemer se v javnosti ustvarja napačen vtis o vsebini nujnih sprememb. Izpolnitev zahtev Ustavnega sodišča namreč pomeni razmeroma preprosto prilagoditev velikosti določenih okrajev, za katero ni potrebno eksperimentiranje z ukinitvijo okrajev, ali uveljavitvijo preferenčnega glasu.

  Preverite več
 • Dobra država, trajnostna platforma, ekologija, korona virus, korupcija, hibridna ogrožanja, Bojan Dobovsek,
  16.05.2020 0 Komentarji
  Trajnostna platforma razvoja, ki pomeni razliko v upravljanju države

  Vznesene izjave vodilnih politikov ob izbruhu epidemije o tem, "kako nikoli več ne bo, kot je bilo" in o "nujnosti novih, trajnostnih razvojnih vzorcev" so pozabljene. Smo že nazaj pri računovodsko-vrtičkarski logiki vodenja države, kjer se vse vrti okoli denarja, pripisovanja fiktivnih zaslug, blatenja političnih nasprotnikov. Za razliko od te destruktivne politike imamo v Dobri državi oblikovano trajnostno platformo razvoja, ki lahko pomeni razliko v upravljanju družbe.

  Preverite več
 • trgovine, nedelja, zaprto, Levica, zakon, sindikat trgovine, delavci, Dobra država
  12.05.2020 - Dobra država 0 Komentarji
  Omejevanje poslovanja trgovskih podjetij ob nedeljah je všečen, a nepremišljen ukrep

  V Državni zbor je bila danes vložena sprememba Zakona o trgovini, ki dopušča, da smejo biti v nedeljo in na dela proste dni odprte le prodajalne, ki ne merijo več kot 200 kvadratnih metrov in se nahajajo na območju bencinskih servisov, letališč, železniških, avtobusnih postaj ter bolnišnic. Gre za delu javnosti všečen, a strokovno nepremišljen predlog, še posebej v času gospodarske krize, ko je vsako delovno mesto pomembno.

  Preverite več
 • Dobra država, korupcija, maske, Janez Janša, kraja, proračun , Tarča, Bojan Dobovšek
  30.04.2020 - Dobra država 0 Komentarji
  Prvomajski intervju z dr. Bojanom Dobovškom

  Žal je boj proti korupciji pri večini samo dnevni instrument diskreditiranja političnega nasprotnika, v realnosti je korupcija del koncepta obstoječih elit
  Preverite več

Koledar dogodkov

Kdo smo

Temelji Dobre države slonijo na odpravljanju vpliva škodljivih, neformalnih institucij, ki generirajo koruptivne prakse, sledenju in odkrivanju spornih denarnih tokov v škodo javnega interesa, minimiziranju anomalij, ki dnevno požirajo razpoložljiva javna sredstva. Odgovor je v transparentnem in sodobnem upravljanju države, ki sledi trendom, okoliščinam in izkušnjam na globalni ravni v povezavi s specifičnostjo Slovenije


Dobra država je združenje svobodomiselnih ljudi, ki se zavzemajo za edini pravi cilj delovanja države: kakovost življenja vseh državljanov ne glede na njihova svetovnonazorska, ideološka, verska, politična ali druga prepričanja.

Dobra država presega dosedanje politične vzorce, prakse in delitve, ki škodujejo Sloveniji in povzročajo neustvarjalno, negativno, včasih celo sovražno vzdušje. Dobra država se ne bo usmerila v neargumentirano politično ali celo osebno diskreditacijo drugače mislečih

Več o nas