Stranka Dobra država je s skupno listo s stranko Naša prihodnost dosegla manj kot si je zadala pred volitvami

V stranki Dobra država smo si v navezi s stranko Naša prihodnost obetali uvrstitev v Državni zbor. Kljub temu, da so se skupni listi priključili še stranka Zveza za Dolenjsko, Gibanja SOS in Lista Odprto Celje, nismo presegli parlamentarnega praga. Dosegli smo sicer rezultat 1,7% oziroma skoraj 20.000 glasov, kar nas uvršča na sredino med neparlamentarnimi strankami, vendar tistega ključnega cilja, da bi postali člani nove sestave Državnega zbora nam ni uspelo.

Čeprav smo poudarjali vrednote poštenosti, da se mora dobro delo ceniti in pravično plačati, da je zagotovitev socialne pravičnosti za vse ter prenehanje z okoljsko brezbrižnostjo pomembno za našo prihodnost in da treba kaznovati korupcijo, ki razjeda in uničuje našo družbo in državo, tega volivci niso prepoznali v dovolj velikem obsegu. Očitno jim je bilo edino vodilo, odprava dosedanjega režima pod vodstvom SDS in Janeza Janše in predvsem strah, ki ga je vnesel v našo državo. Edino rešitev so prepoznali v »novem mesiji«, ki jo pooseblja dr. Robert Golob z novoustanovljenim Gibanjem svoboda, kar je bilo podprto z močno medijsko propagando, ki je očitno obrodila sadove.

 

Ali nam bo nova politična razdelitev, ki je brutalno očistila slovenski politični prostor, zagotovila učinkovito in dosegljivo zdravstvo ter pravično socialo za vse, bomo videli kmalu. Ali bo nova Vlada, ki jo bo vodil dr. Robert Golob, znala oblikovati prijazno, vitko in poceni državno upravo, zagovarjati trajnostni razvoj tega majhnega in občutljivega okolja, odprto družbo znanja in inovacij, temelječo na zaupanju, enakopravnosti in pravičnosti, bo pokazal čas.

 

Stranka Dobra država bo nove politične temelje poskušala postaviti skupaj s stranko Naša prihodnosti in s še nekaterimi, ki se bodo v tej novi politični realnosti borili za obnovo države, ki bo dobra do svojih državljanov, ki bo pravna in kjer bomo kot družba imeli prihodnost. Minuli praznični čas je bil namenjen razmisleku, obračunu narejenega, dobrega in slabega, sedaj nas pa čakajo aktivnosti povezovanja, gradnje regijskih in lokalnih odborov ter priprave na predsedniške volitve, kjer bomo zagotovo imeli svojo kandidatko in nato še na lokalne volitve, kjer bomo kandidirali za župane in svetnike v skoraj vseh občinah po Sloveniji.

 

Več informacij: T: 040 641 641, E: info@dobradrzava.si

0
Feed

Oddajte komentar